Här presenteras resor och andra arrangemang som anordnas i samarbete med Sockengillet

Sockengillets utflykter våren 2017

22 mars:

Inbjuder sockengillet till en promenad i Västerås centrum med fyra intressanta stopp längs vägen. Vi går från väster till öster och gör nedslag på följande platser: Vi börjar vid Polishuset där vi träffas vid entrén klockan 8.30 för att se på dess museum. Nästa stopp vid stadshuset, där vi blir guidade ända upp i tornet. Lunch intas på stadshusets restaurang. Sedan tar besök på VLT vid och sist Radio Västmanland.
Avslut cirka 17.00 Vill Du äta lunch på stadshusrestaurangen kostar den cirka 95 kr. Denna betalar Du direkt till restaurangen Till övriga utgifter  betalar Du 60 kronor till Sockengillet när vi träffas. Anmälan senast 15 mars till Thomas Walldow, tel 021-55212. 

26 april:

Vårens första bussutflykt har som första besöksmål Gäddeholms gård, vi ser på den nya ladugården för gårdens 280 kor. På caféet i Gäddeholm tar vi oss en kaffetår, för att sedan med guide från Mälarenergi se på den stora Solparken där 1.2 miljoner kilovattimmar produceras per år.
Lunchuppehåll i Irsta, för att därefter som dagens sista programpunkt besöka Västerås Svets & Maskinbearbetning i Ändesta som har ett omfattande tillverkningsprogram där detaljer på några gram till flera ton ingår.  

Tider, pris och anmälan:

Pris för denna heldagstur med buss som startar klockan 8.30 på Dingtuna Torg, S. Ringvägen 8.50, Tomasgården 9.00 och avslutas i Dingtuna klockan 17.00 ungefär, är inklusive förmiddags- och eftermiddagskaffe 250 kronor. (lunchen betalar du själv på plats). Senaste bokningsdag är 12 april. Resans innehåll är preliminärt och kan ej säkert fastställas förrän i början i februari.

 

31 maj:

Välkomna till oss hälsar oss Johan Porthén, gjuteriingeniör  på Keycast stålgjuteri i Kolsva! Ett intressant besök väntar oss denna onsdagsförmiddag. Ståltillverkning och tillverkning av gjutgods har pågått länge här i Kolsva och ur den historien får vi idag en liten inblick genom  en guidad tur i verkstaden. Efter lunch i disponentvillan, forskar vi vidare i Kolsvas historia, när vi blir guidade i herrgården samt beser orangeriet, ett f.d. uteväxternas vinterhem. Nu har dock byggnaden fått andra funktioner. Här blir vi serverade vårt eftermiddagskaffe och the innan vi reser hem till våra nejder igen. 

Tider, pris och anmälan:

Vi reser med buss från Dingtuna Torg 8.30 för att anlända Kolsva 9.15. Vid 17-tiden beräknas vi vara åter i vår hemtrakt. I priset för utflykten ingår förutom bussresan även förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och guidade visningar. Allt till priset av 450 kronor. Senaste dag för anmälan är den 17 maj.